Cursuri dans adulti - Constanta

Inscriere

Cursuri Salsa

Fiind un dans social ce se bucură de o mare popularitate, salsa este un stil dinamic, energic, plin de savoare, care se dansează în special în pereche. Este o variantă ideală de destindere, relaxare și petrecere a timpului liber, care te scoate din rutina zilnică și ritmul haotic al vieții moderne. Acest stil de dans este o modalitate excelentă și distractivă de a te menține în formă, întrucât este antrenanant pentru tot corpul.

Transformă muzica și mișcările întrun nou mod de comunicare, te ajută să legi ușor noi prietenii și îți crește considerabil încredere în sine. Salsa dărâmă barierele și devine un limbaj international, motiv pentru care se poate dansa cu orice persoană care cunoaște acest stil, din toate colțurile lumii.

Cursuri Bachata

Originar din Republica Dominicană, bachata este un stil face parte din ritmurile caracteristice ale Americii Latine promovat în multe tări din toată lumea, însă se diferențiază de salsa, merengue sau cha cha ca fiind un stil de dans senzual, În cadrul cursurilor noastre vei descoperi că este ușor, plăcut și vei putea să dansezi cu oricine, Stilul predominant de bachata pe care îl abordăm este urban bachata, cu influențe de bachata romantică. Dansatorii de nivel intermediar/ avansat au ocazia să încerce și pași de bachata dominicană și elemente de stilizare a mișcărilor (lady & men styling).

Petreceri Latino Saptamanale

Pe lângă cursurile din sala de dans, dansatorii au ocazia să se întâlnească și pe ring, în cadrul petrecerilor latino săptămânale pe care le organizăm de peste 10 ani. Acestea sunt așteptate cu nerăbdare la fiecare sfărșit de săptămână, fiind o ocazie perfectă de a petrece într-un mod plăcut, înconjurat de oameni care împărtășesc aceeași pasiune.

Celor mai pasionați dintre dansatori, le-am oferit de-a lungul anilor șansa de a-și dovedi talentul pe scenă, pregătind zeci de coregrafii pentru spectacole și concursuri, trupe de dans, perechi de campioni și vicecampioni. Am încurajat competiția și am reprezentat Encanto Dance Academy în cadrul concursurilor naționale și internaționale, punând astfel România pe harta internațională a lumii dansului.

Programa după care predam la cursurile de salsa este achiziționata de la unul dintre cei mai mari și renumiți profesori și dansatori din domeniu, Fernando Sosa, fondatorul Tropical Gem, și este adaptata nevoilor și cerințelor cursanților noștri.

Experienta in domeniu

Profesori de dans

Cursanti

Cursuri Kizomba

Kizomba este un dans de pereche ce își are rădăcinile în Africa, motiv pentru care în unele cercuri i se mai spune și „tango-ul african”, iar muzica și pașii au la bază ritmurile de semba. Deși este un stil destul de recent, pe parcursul timpul a primit și influențe de RnB sau streetdance, dând naștere stilului urban, ceea ce lasă loc unei game largi de mișcări creative și intuitive, în funcție de cum este percepută muzica. 

În cadrul cursurilor abordăm atât secvențe de pași de kizomba tradițională, cât și din stilul urban kizz, ușor de deprins și de pus în practică. Este un stil de dans în vogă, ușor de învățat și foarte plăcut de pus în practică, fiind dansat pe ritmuri ce se alternează: lente, ritmate, rapide.

Un element-cheie în dansul de kizomba este conexiunea dintre parteneri, pe care se pune accentul mai mult decât în alte stiluri și care implică apropiere fizică și o atenție deosebită la impulsurile partenerului în timpul dansului.

De ce sa merg la o scoala de dans ?

Există mai multe motive pentru care să mergi la o școală de dans, iar alegerea depinde în mare măsură de interesele și obiectivele tale personale. Iată câteva dintre motivele comune pentru a lua în considerare o astfel de decizie:

 1. Exprimare artistică: Dansul este o formă frumoasă de exprimare artistică care îți permite să te exprimi și să comunici prin mișcare și muzică.
 2. Fitness și sănătate: Dansul este o modalitate distractivă și eficientă de a-ți menține corpul în formă. Îmbină exercițiile cardiovasculare cu flexibilitatea și dezvoltarea musculară.
 3. Relaxare și stres: Dansul poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și de a reduce stresul. Concentrându-te pe mișcare și muzică, poți uita de grijile zilnice.
 4. Îmbunătățirea coordonării și echilibrului: Dansul solicită coordonarea corpului și îmbunătățește echilibrul, flexibilitatea și agilitatea.
 5. Întâlnirea de noi oameni: Participând la cursuri de dans, poți întâlni oameni cu interese similare, ceea ce poate duce la noi prietenii și conexiuni sociale.
 6. Dezvoltarea încrederii și a încrederii în sine: Învață să dansezi și să evoluezi în această artă poate crește încrederea în sine și stima de sine.
 7. Pregătire profesională: Dacă visezi să devii dansator profesionist, o școală de dans poate oferi instruire și orientare specializate pentru a-ți atinge obiectivele.
 8. Distracție și pasiune: Dacă pur și simplu iubești să dansezi și simți o pasiune pentru acest lucru, o școală de dans îți poate oferi un mediu propice pentru a explora această pasiune și pentru a te bucura de ea la maximum. În cele din urmă, dansul este distractiv! Participarea la cursuri de dans poate aduce o doză de bucurie și entuziasm în viața ta, oferindu-ți o activitate plină de energie și pozitivitate.
 9. Participarea la evenimente și spectacole: Școlile de dans adesea organizează spectacole și evenimente în care poți participa și să-ți arăți abilitățile.
 10. Călătorii și experiențe culturale: Dacă explorezi diverse stiluri de dans, poți avea ocazia să descoperi și să înțelegi culturi diferite din întreaga lume prin mișcare și muzică.
 11. Învățare constantă: Cursurile de dans pentru adulți pot să ofere un mediu de învățare continuă, oferindu-ți oportunitatea de a-ți dezvolta abilitățile de dans și de a explora noi stiluri sau tehnici.
 12. Sărbătorirea evenimentelor speciale: Dacă te pregătești pentru un eveniment special, cum ar fi o nuntă sau o petrecere, cursurile de dans pot fi esențiale pentru a te simți confortabil și încrezător în timpul dansului mirilor sau al altor momente festive.

În funcție de obiectivele și preferințele tale personale, poți alege să urmezi cursuri de dans pentru a te bucura de toate aceste beneficii sau pentru a atinge un scop specific legat de dans. Dansul poate fi o activitate plină de satisfacții care aduce multe beneficii fizice și emoționale.

De ce sa aleg cursurile de dans pt copii ?

Există numeroase motive pentru care părinții ar putea să aleagă cursurile de dans pentru copiii lor. Dansul poate oferi oportunități de dezvoltare și beneficii semnificative pentru copii în diferite aspecte ale vieții lor. Iată câteva dintre motivele pentru care ar putea fi o alegere bună:

 1. Dezvoltarea fizică: Dansul implică mișcare și exerciții fizice, ceea ce contribuie la dezvoltarea musculaturii, a flexibilității și a coordonării motorii fine la copii. Aceasta poate ajuta la menținerea unei stări de sănătate fizică bune.

 2. Îmbunătățirea coordonării: Dansul necesită mișcări precise și sincronizate cu ritmul muzicii, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea coordonării motorii a copiilor.

 3. Încredere și stima de sine: Participarea la cursuri de dans poate crește încrederea în sine a copiilor pe măsură ce își dezvoltă abilitățile și au succes în performanțe. Ei pot dobândi încredere în propriul corp și în capacitatea lor de a învăța și de a se exprima.

 4. Exprimare artistică: Dansul oferă o modalitate creativă și artistică de a-și exprima emoțiile și gândurile. Copiii pot învăța să-și exprime personalitatea și creativitatea prin mișcare și dans.

 5. Disciplină și concentrare: În timp ce învață coregrafii și mișcări de dans, copiii trebuie să fie disciplinați și concentrați. Acest lucru poate dezvolta abilități importante pentru școală și viața de zi cu zi.

 6. Interacțiuni sociale: Dansul este adesea o activitate de grup, ceea ce oferă copiilor oportunități de a socializa, de a face prieteni și de a învăța să lucreze în echipă.

 7. Învățare continuă: Dansul este o formă de artă în continuă evoluție, ceea ce înseamnă că copiii pot învăța mereu ceva nou și pot experimenta cu diferite stiluri de dans.

 8. Sărbătorirea culturii: Învațarea dansurilor tradiționale sau a stilurilor de dans din alte culturi poate ajuta copiii să înțeleagă și să aprecieze diversitatea culturală.

 9. Sănătate mintală: Dansul poate fi o modalitate de a reduce stresul și de a îmbunătăți starea de spirit. Activitatea fizică și expresia artistică pot contribui la starea generală de bine.

 10. Satisfacție personală: Atunci când copiii învață să danseze și să performeze în fața altora, aceasta poate aduce o mare satisfacție personală și sentiment de realizare.

În general, cursurile de dans pentru copii pot fi o modalitate distractivă și benefică pentru ei de a-și petrece timpul liber și de a se dezvolta într-un mod holistic. Este important să îi sprijiniți pe copii să exploreze diferite interese și activități pentru a-i ajuta să devină indivizi echilibrați și încrezători în sine.

Ce beneficii au cursurile de dans ?

Cursurile de dans oferă o serie de beneficii atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Iată câteva dintre principalele beneficii ale participării la cursuri de dans:

 1. Fitness și sănătate fizică: Dansul este o formă excelentă de exercițiu fizic, care ajută la îmbunătățirea staminelor cardiovasculare, dezvoltarea musculaturii, creșterea flexibilității și îmbunătățirea echilibrului.
 2. Pierdere în greutate: Practicarea regulată a dansului poate ajuta la arderea caloriilor și la menținerea unei greutăți sănătoase sau la pierderea în greutate, în funcție de intensitatea și durata sesiunilor de dans.
 3. Îmbunătățirea coordonării: Dansul solicită coordonarea mișcărilor corpului cu muzica și cu partenerul de dans (dacă este cazul), ceea ce duce la dezvoltarea coordonării și a abilităților motorii fine.
 4. Îmbunătățirea flexibilității: Multe stiluri de dans implică mișcări care necesită o gamă largă de mișcare, ceea ce contribuie la dezvoltarea flexibilității.
 5. Creșterea agilității: Dansul poate ajuta la dezvoltarea agilității și a rapidității în mișcare, ceea ce poate fi benefic în viața de zi cu zi și în alte activități sportive.
 6. Reduzerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit: Dansul poate elibera endorfinele, cunoscut drept “hormonii fericirii”, care pot reduce stresul și îmbunătăți starea de spirit.
 7. Întărirea sistemului cardiovascular: Activitatea cardiovasculară crescută din timpul dansului poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului circulator.
 8. Îmbunătățirea memoriei și concentrării: Învățarea coregrafiilor și mișcărilor de dans poate stimula creierul, contribuind la dezvoltarea memoriei și a concentrării.
 9. Încredere și stima de sine: Învațarea și perfecționarea abilităților de dans pot crește încrederea și stima de sine, pe măsură ce vei observa îmbunătățirile în performanța ta.
 10. Socializare și construirea de relații: Cursurile de dans oferă oportunități pentru a întâlni oameni noi și pentru a construi relații sociale, deoarece mulți oameni participă la dans ca o activitate de grup.
 11. Exprimare artistică: Dansul oferă o modalitate unică de a-ți exprima creativitatea și emoțiile prin mișcare și muzică.
 12. Distracție și satisfacție personală: Dansul poate aduce bucurie și satisfacție personală, deoarece te poți bucura de procesul de învățare și de performanță.

Aceste beneficii pot varia în funcție de stilul de dans și de intensitatea cu care te implici în cursuri. În orice caz, dansul poate aduce o serie de avantaje pentru sănătatea ta fizică și mentală.

Intrebari frecvente

1. Ce nivel de experiență este necesar pentru a participa la cursurile de dans pentru adulți?

În principiu, cursurile noastre sunt concepute pentru toate nivelele de experiență, de la începători la avansați. Instructorii noștri sunt pregătiți să lucreze cu participanți de toate abilitățile, oferind instrucțiuni personalizate pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile de dans.

2. Ce stiluri de dans sunt disponibile pentru adulți la Școala noastră de Dansuri?

La Școala noastră de Dansuri, oferim o gamă largă de stiluri de dans pentru adulți, de la dansuri de societate clasice, până la dansuri mai moderne, latino și exotice. Puteți alege să explorați diverse stiluri sau să vă concentrați asupra unuia specific, în funcție de preferințele dumneavoastră.

3. Cum pot să mă înscriu și să rezerv un loc la cursurile pentru adulți?

Înscrierea la cursurile noastre este simplă! Puteți completa formularul de înscriere online disponibil pe site-ul nostru sau să ne contactați direct. Pentru a vă rezerva un loc, vă recomandăm să vă înscrieți cu cât mai mult timp înainte, deoarece locurile sunt limitate. Odată ce ne contactați, vă vom furniza toate detaliile necesare și vă vom ghida în procesul de înscriere.